FlakkeePodcast belicht het verhaal van Hof van Flakkee

Afgelopen vrijdag, 12 juli, kwam een nieuwe aflevering van de FlakkeePodcast online, waarin Renée Schoenmaker (voorzitter) en Arja Abramse (bestuurslid) het inspirerende verhaal van Hof van Flakkee deelden. In deze podcast bespreken zij hoe het idee voor een meergeneratiehof is ontstaan en welke uitdagingen zij onderweg tegenkomen.

Renée Schoenmaker verwoordde de urgentie van het project treffend: “Als ouderen hebben we alles, behalve tijd. Voordat je iets gerealiseerd hebt, ben je 5 tot 10 jaar verder.” Deze opmerking benadrukt de noodzaak om snel en effectief te handelen bij de realisatie van de hofwoningen.

Een van de grootste uitdagingen die zij benoemen is het vinden van geschikte grond. Renée licht toe: “We zijn op zoek naar mensen die grond zouden willen verkopen.” De zoektocht naar een geschikte locatie is cruciaal voor het welslagen van het project en vraagt om betrokkenheid van de gemeenschap en de gemeenteraad.

Gelukkig staat Hof van Flakkee er niet alleen voor. Arja Abramse benadrukt het belang van de samenwerking met Maas Wijkontwikkeling: “Daarom zijn we ook blij met Maas Wijkontwikkeling, dat wij daar een samenwerkingsovereenkomst mee hebben, want die pakken ook wel door en die hebben ook contacten overal. En die weten ook hoe ze dat moeten doen natuurlijk. Hun expertise is voor ons heel belangrijk.”

Dankzij de steun en expertise van Maas Wijkontwikkeling, worden belangrijke stappen gezet richting de realisatie van een duurzaam en leefbaar meergeneratiehof. De samenwerking biedt hoop en perspectief voor de toekomst, waarbij jong en oud samen kunnen wonen en leven in een harmonieuze omgeving.

Beluister de volledige podcast over Hof van Flakkee op https://app.springcast.fm/player/episode/127612?theme=springcast