Eerste nieuwsbrief Hof van Flakkee

Hof van Flakkee – Nieuwsbericht

Beste lezer,

Nogmaals hartelijk dank voor uw aanmelding en interesse in “Hof van Flakkee”. In deze eerste nieuwsbrief brengen we u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van onze stichting.

Inschrijvingen
Inmiddels heeft Stichting Hof van Flakkee maar liefst 73 inschrijvingen via de website mogen ontvangen. Dit benadrukt de grote belangstelling voor de hoogwaardige, levensloopbestendige hofwoningen op Goeree-Overflakkee. Onze stichting zet zich in om te voldoen aan de groeiende behoefte aan woningen die optimaal aansluiten bij senioren (50+) die op zoek zijn naar een toekomstbestendig en comfortabel thuis.

Bij Hof van Flakkee staan nabuurschap en sociale duurzaamheid centraal. We streven naar een hechte gemeenschap waarin bewoners elkaar ondersteunen en eenzaamheid actief wordt tegengegaan door gezamenlijke voorzieningen en activiteiten. In samenwerking met lokale instanties en gemeentelijke partners dragen we zo bij aan een zorgzame samenleving.

Podcast
Op 12 juli 2024 werd een nieuwe podcastaflevering van de FlakkeePodcast gepubliceerd, waarin Renée Schoenmaker (voorzitter) en Arja Abramse (bestuurslid) het inspirerende verhaal achter Hof van Flakkee vertellen. Vanwege de grote behoefte aan levensloopbestendige woningen en de toenemende eenzaamheid onder ouderen is Stichting Hof van Flakkee, in samenwerking met Maas Wijkontwikkeling, opgericht. Hofjes zijn van alle tijden, en deze opzet willen we graag nieuw leven inblazen. Op verschillende locaties op Goeree-Overflakkee, zoals Bommelerbosch in Den Bommel en Nieuwe-Tonge, worden de ambities voor het hofjesconcept concreet. De urgentie voor deze projecten is hoog; zoals Renée Schoenmaker treffend zegt: “Als ouderen hebben we alles, behalve tijd.”

Lees de volledige eerste nieuwsbrief hier:
Nieuwsbrief 1 Hof van Flakkee